WoonService Den Bosch geeft inzicht in totale woonlasten

Persbericht

WoonService Den Bosch geeft inzicht in totale woonlasten
Een goede basis voor een weloverwogen keuze

Per 19 november 2014 kunnen woningzoekenden op de website van WoonService Den Bosch bij elke aangeboden woning zien wat de totale woonlasten van de woning zijn. In één oogopslag zie je wat de totale maandelijkse woonlasten zijn. Want die bestaan niet alleen uit de huur. WoonService Den Bosch biedt zo een goede basis voor een weloverwogen keuze.

Niet alleen de huur bepaalt of een woning betaalbaar is. Ook andere woonlasten spelen een rol. Zo kan een energiezuinige woning met een hogere huur soms voordeliger zijn dan een woning met een lagere huur, die minder goed geïsoleerd is. Op www.woonservicedenbosch.nl zien woningzoekenden bij de advertentie meteen wat de geschatte lasten voor een beschikbare huurwoning zijn. Naast de huurprijs zijn dat kosten als servicekosten, gas, water, elektra en de heffingen van de gemeente en het waterschap. De kosten voor gas, water en elektra hangen onder andere af van de gezinssituatie, van de kwaliteit van de woningen en van het gedrag van de bewoners. Wie alleen woont, verbruikt minder dan een gezin met vier kinderen. Met die verschillen is rekening gehouden in het overzicht op de website.

Huurachterstand voorkomen
Met deze nieuwe service helpt WoonService Den Bosch woningzoekenden om goed inzicht te krijgen in wat een woning kost en een weloverwogen keuze te maken al dan niet te reageren op een beschikbare huurwoning. Zo wordt voorkomen dat huurders – eenmaal verhuisd naar hun nieuwe woning – te maken krijgen met huurachterstand, omdat ze hun vaste lasten hebben onderschat. Zo blijven woningzoekenden hun Woonlasten de Baas. Deze oplossing komt voort uit de campagne “Ben jij je woonlasten de baas?”, waarin gemeente ’s-Hertogenbosch, de Bossche woningcorporaties en het Stedelijk Huurdersplatform gezamenlijk optrekken om zich in te zetten voor het betaalbaar houden van de woonlasten. Meer informatie op www.woonlastendebaas.nl

Over WoonService
Het huurwoningaanbod in ‘s-Hertogenbosch en omstreken overzichtelijk op één punt samengebracht: dát is WoonService. Vijf woningcorporaties in de regio beschikken samen over ruim 25.000 huurwoningen in ‘s-Hertogenbosch, Berlicum, Den Dungen, Middelrode (gemeente Sint-Michielsgestel), en Heeswijk-Dinther (gemeente Bernheze). Dat is ongeveer 75% van het totale aanbod van huurwoningen in deze regio. Om deze woningen zo eerlijk en doelmatig mogelijk te verdelen, hebben de woningcorporaties hun aanbod samengevoegd onder de naam WoonService.