Jaarverslag 2024

VOORWOORD

Het afgelopen jaar 2024 was niet gemakkelijk voor veel huurders in onze gemeente. De zorgen over de hoge woonlasten, de voorgenomen sloopprojecten, de energiekosten en de voortdurende uitdagingen om een geschikte woning te vinden, zijn nog altijd groot. Het SHP blijft zich inzetten om een rol te spelen bij het zoeken naar oplossingen voor deze zorgen. Wij blijven ons hard maken voor betaalbare, duurzame en veilige woningen voor iedereen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Wij willen huurders actief betrekken bij de ontwikkeling van het Duurzaamheidsakkoord 2.0. Het is van belang dat uw stem gehoord wordt in de plannen die de gemeente en woningcorporaties ontwikkelen om onze woningen en wijken duurzamer te maken. Samen met u willen we blijven werken aan een gemeente waarin iedereen zich thuis kan voelen. 2024 hebben we aangegrepen om samen opnieuw onze stem te laten horen en ons in te zetten voor een goede toekomst voor alle huurders en woningzoekenden van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Met vriendelijke groet

Het bestuur van het Stedelijk Huurdersplatform ‘s-Hertogenbosch (SHP)

Platformvergaderingen

Het Platform is het hoogste orgaan en bestuur van het SHP en is, naar rato van het aantal huurwoningen, samengesteld uit afgevaardigden uit de respectievelijke huurdersbelangenverenigingen. In het Platform worden de besluiten genomen en vindt ook de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Vanuit het Platform worden de leden van het Algemeen Bestuur (AB) gekozen. Het bestuur koppelt terug wat er in de voorafgaande periode is besproken/beslist in het AB en Drie Partijen Overleg (DPO). Ook wordt er bij het Platform op de diverse terreinen input opgehaald voor verdere acties.

De agenda van deze vergaderingen bevat regelmatig actuele onderwerpen, waarbij we geïnformeerd worden en bijgepraat door professionals uit het werkveld.

Het Platform kwam in 2024 6x bijeen in vergadering.

Tijdens het platformoverleg van 23 april heeft een beleidsadviseur van Joost een presentatie gegeven over de laatste ontwikkelingen van Thuispoort.

Elk jaar vindt in de Platformvergadering van juni/juli de stemming plaats voor de nieuwe leden voor het Platform en het AB. Ook wordt dan aangegeven welke leden aftredend zijn.

Op 11 juni, tijdens de jaarlijkse ALV zijn drie aspirant leden voorgedragen en is Corry gekozen als AB-bestuurslid. Diny heeft haar zorgen uitgesproken over de vertegenwoordigingen van BrabantWonen en Mooiland, waar nog lege zetels voor huurdersvertegenwoordigers zijn, binnen het SHP. Vertegenwoordigende kandidaten voor het Platform blijken lastig te vinden.

De leden van de ALV stemden deze avond in met het Jaarverslag 2023.

Helaas moest het SHP afscheid nemen van Ad Lapien omdat zijn termijn van 12 jaar erop zit. In een afscheidswoord heeft Diny Ad bedankt voor zijn inzet de afgelopen 12 jaar.

Op 24 september presenteerde Örjan Game van BrabantWonen ons de diverse

sloop-, renovatie- en nieuwbouwprojecten in ’s-Hertogenbosch. Vanuit het Platform komt de vraag richting de corporaties om er aandacht aan te besteden de projecten zorgvuldig te plannen, zodat er geen grote projecten samenvallen en er te veel sloopurgenten tegelijk zijn.

Op de agenda stond ook de voorbereiding van de achterbanbijeenkomst van 18 november. Tenslotte wordt de meest essentiële onderdelen van de marktmonitor 2023 toegelicht.  

Tijdens de bijeenkomst van 5 november is de begroting van 2025 gepresenteerd aan onze leden en akkoord bevonden. De begroting is daarna ter goedkeuring doorgestuurd naar de directeuren van de Bossche woningcorporaties en Gemeente. In het DPO-overleg van 12 december zijn de jaarcijfers 2024 en de begroting 2025 van het SHP gepresenteerd en zonder verdere vragen of opmerkingen goedgekeurd.

Bezoeken door Platform en AB

Leden van het SHP zijn aanwezig geweest bij 20 bijeenkomsten, die ondersteuning en expertise bieden bij onze activiteiten in het kader van huurdersbelangen; De SHP-leden brengen daar de kennis en ervaringen van de huurders in.

Uitgelichte bijeenkomsten:

Lokaal FNV ’s-Hertogenbosch organiseerde op 23 januari, in samenwerking met het SHP, een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over ‘Energierechtvaardigheid voor Huurders’ en ‘Hoe maken we woningisolatie betaalbaar voor huurders’.

Er werden presentaties gegeven door de FNV (o.a. over een onderzoek onder de leden), door de gemeente, het SHP, BrabantWonen en de Partij van de Arbeid. Na de pauze werden, naar aanleiding van deze presentaties, vragen gesteld door de aanwezigen. Het SHP was goed vertegenwoordigd bij deze bijeenkomst. Aan een groep jonge woningzoekenden is de vraag gesteld wat zij willen weten als beginnende huurders.

Op 13 maart was er een congres in Congrescentrum 1931 met als thema; “Thuis in de wijk; van woonzorgvisie naar werk in uitvoering”. Lamber heeft daar deelgenomen aan de sessies * Doorstroming stimuleren van senioren op de woningmarkt, * Inzicht in je wijk, * Optoppen als oplossing voor de woningcrisis.

Op 23 mei vond een excursie plaats met de corporaties BrabantWonen, Mooiland, Woonstichting Joost en Zayaz. We bezochten De Hambaken en Nuland, sinds 2015 onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Al wandelend gingen huurders en vertegenwoordigers van de corporaties in gesprek over de ontwikkelingen en dilemma’s om goed te kunnen wonen in Den Bosch. Kijken wat er goed gaat en wat er beter kan. En vooral: welke kansen zien we met elkaar om huurders bij de ontwikkelingen te (blijven) betrekken en Samen op zoek naar het verhaal van de stille huurder. Stichting Hambaken Doet, HV de Bokkelaren, Farent, Stichting Hambaken Connect, dorpsraad Nuland en AC Nuland èn de wijkagent; uit ieders verhaal bleek, huurders maken de buurt! Stuk voor stuk betrokken mensen en verhalen die raakten! Naar voren kwam dat er door deze mensen heel veel werk wordt verzet om met elkaar een fijne woonomgeving te creëren voor de bewoners. Bij onder andere de Noorderpoort worden heel veel activiteiten georganiseerd voor de buurtbewoners. Er is behoefte uitgesproken aan meer fysieke ruimte en middelen om nog meer activiteiten te kunnen organiseren. Ook op de introductie van een wekelijks spreekuur door Zayaz wordt prijs gesteld. De jeugdwerkers adviseren uitbreiding van hun mogelijkheden voor nog meer inzet voor de jeugd. In Nuland was er in huize Martinus een diapresentatie over het woningbezit van Mooiland. In Gemeenschapshuis De Meent werd ons verteld over de verschillen en de overeenkomsten die de bewoners ervaren tussen het wonen in een stad of in een dorp. Het was in alle opzichten een succesvolle dag.

“Van ik naar Wij”:

Dit project, gestart in 2023, is gericht op het versterken van de samenhang in buurten en wijken en het bevorderen van gemeenschapszin binnen de stad. Elk jaar zijn er verschillende bijeenkomsten. Deze leveren het SHP zinvolle contacten op. Wieke Wijnen is gekoppeld aan ‘Welkom in de buurt’. Er wordt onderzoek gedaan naar het aantal sociale netwerken dat er is in buurten en wijken in onze gemeente en zijn er welkomstpakketten samengesteld voor nieuwe inwoners van buiten de gemeente. De tweede afspraak die is gemaakt, is met de programmamanager van “Samen gezond in ‘s-Hertogenbosch”. De 3e bijeenkomst van ”Van Ik naar Wij” met interessante workshops ging over ‘Cohesie in de buurt’.

Tijdens het 4e event van ‘Van Ik naar Wij’ op 27 september gingen de deelnemers in groepjes op werkbezoek langs verschillende initiatieven.  De thema’s waren: – De Diaconie van de protestantse kerk (Diaconie betekent: de dienst aan de naasten) Kerststallen Den Bosch, twee vriendinnen zorgen in de Kersttijd voor een route met heel veel kerststallen – Bij Katrien: het ondersteunen en faciliteren van bewonersinitiatieven. – Onder vier ogen (Nieuwkomers), waar op een verrassende manier aan de slag is gegaan met verbinding, communicatie & ontmoeten bij opvang van Oekraïners. Na afloop was er gelegenheid om na te praten over de bevindingen.

Een aantal Platformleden zijn 16 oktober naar de inspiratiemiddag van Zayaz geweest.

Op 31 oktober is kennisgemaakt met Jeffrey van Dam van FinBuddy. Dit is een organisatie die mensen met betalingsproblemen ondersteunt en adviseert. Afgesproken wordt deze kennismaking met FinBuddy mee te nemen naar het volgende DPO en onze positieve indruk over te brengen.

Er is een werkgroep genaamd “Beter benutten” bij de verschillende corporaties en het SHP heeft aangegeven bij deze werkgroep te willen aansluiten.

In de bijeenkomst van 17 december werd de werkwijze van het SHP geëvalueerd. Alle leden gaven aan tevreden te zijn en zijn er geen verbeterpunten naar voren gebracht.

Dagelijks Bestuur

De voorzitter, vicevoorzitter, secretaris en penningmeester vormen het Dagelijks bestuur (DB). Zij bereiden de agenda’s voor van het overleg van het AB en dat van de Platformvergadering. Lopende zaken worden door het DB voorbereid, besproken en afgehandeld. Ook worden het activiteitenplan en de jaarplanning geüpdatet en samengesteld.

Het DB is in 2024 7 keer in overleg bij elkaar geweest.

Het SHP is 31 oktober vertegenwoordigd bij het tienjarig bestaan van Buddyhulp in de Azijnfabriek.

Algemeen bestuur

De leden van het Algemeen bestuur (AB) worden, met uitzondering van de voorzitter, gekozen uit leden van het Platform. Elke corporatie is vertegenwoordigd. Verdeling van de bestuursleden gebeurt naar rato van het aantal woningen per corporatie binnen de gemeente. Tijdens de vergaderingen worden onder meer de ontwikkelingen binnen de Bossche volkshuisvesting geëvalueerd, worden de (mede)bestuursleden geïnformeerd door de leden van de Werkgroepen en de DPO-overleggen voorbereid.

In 2023 is het Algemeen Bestuur 6x bij elkaar geweest.

In het AB overleg van 11 september is medegedeeld dat Koen Vossen van de PvdA contact heeft gezocht i.v.m. een onderzoek naar hittestress binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wij hebben hierop gereageerd en input gegeven dat bijv. Zayaz hierop dit moment met uitgebreide onderzoeken en metingen is gestart.

Begin december stuurde het SHP een brief naar de bestuurders van de woningcorporaties Zayaz, BrabantWonen, JOOST en Mooiland en de wethouder Wonen van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit naar aanleiding van het debat dat op dat moment gaande was over het huurbeleid en het feit dat de Woonbond uit het overleg over de nationale prestatieafspraken was gestapt. Het SHP verzoekt in deze brief de bestuurders de oproep van de Woonbond te ondersteunen om de hoogte van de komende huurverhoging te beperken.

N.a.v. het verslag dat werd uitgebracht van het DPO-overleg van 17 oktober vond een discussie plaats over de ontwikkelingen van de huurprijzen in 2025, de voorstellen van de corporaties hieromtrent en wat het SHP hiermee kan of moet doen.

Driepartijen overleg

Het Driepartijen overleg (DPO) wordt gevormd door 3 partijen: de Gemeente, de woningcorporaties met bezit binnen de gemeente en het SHP. De Gemeente wordt vertegenwoordigd door de wethouder Wonen en Zorg plus een aantal ambtenaren, de corporaties door de bestuurders en beleidsmedewerkers en het SHP door de voorzitter en enkele AB-leden.

Dit overleg wordt 5x per jaar ingepland. De drie partijen zijn gelijkwaardig binnen dit overleg.

In 2024 is er 4 keer een DPO-overleg geweest

Het eerste vond plaats op 29 februari. Het DB was deze ochtend aanwezig bij een project van Mooiland (oud klooster). Er werd uitleg gegeven hoe dit project tot stand is gekomen en nu wordt gebruikt door de plaatselijke inwoners voor allerlei bijeenkomsten.

De DPO-bijeenkomst was een inspiratiesessie, waar aan de hand van stellingen van gedachten werd gewisseld over hoe samen te werken aan herstructureringen en sloop/nieuwbouw.

Op 17 oktober is uitvoerig gesproken over de volgende agendapunten;

1. Bestuursopdracht duurzaamheidsakkoord

2. In het punt uitvoeringsagenda Prestatieafspraken 2025 kwamen aan de orde:

a. Slaagkansen voor jongeren/starters b. Beter benutten bestaande woningvoorraad c. Woningtoewijzing via loting d. Bespreken ontwikkeling huurprijzen 2025.

3. Uitvoeringsagenda Prestatieafspraken 2025

4. Prestatieafspraken ná 2025

5. Netwerkaanpak West volgens Samenwerkwijze

Tijdens het overleg van 12 december is gesproken over:

1. Uitvoeringsagenda Prestatieafspraken 2025. Doel: Vaststellen van de Uitvoeringsagenda 2025 en besluit nemen over het versterken van de capaciteit op de prioriteiten uit de Uitvoeringsagenda 2025.

2. Begroting SHP 2025. Doel: Vaststellen begroting SHP voor 2025 met toelichting van Lamber.

3. Planning duurzaamheidsakkoord. Doel: ter informatie wordt de planning richting Duurzaamheidsakkoord 2.0 gedeeld.

4. (voorlopig) Stageonderzoek naar woningtoewijzing. Erna Habibija, stagiaire bij BrabantWonen, geeft een toelichting op haar onderzoek ‘Woningtoewijzing, balanceren tussen bijzondere doelgroepen en regulier woningzoekenden’

5. Omgevingsvisie. Doel: ter bespreking wordt de concept-omgevingsvisie van de gemeente gepresenteerd.

Meerjarige Prestatieafspraken

Deze meerjarige afspraken worden gemaakt tussen Corporaties en Gemeente. Het SHP praat mee over hetgeen opgenomen en verantwoord moet worden in de Prestatieafspraken. Belangrijk is dat de inwoners van de gemeente betaalbaar, duurzaam en prettig kunnen wonen in veilige en vitale buurten te realiseren.

Het SHP financieel

De jaarrekening en de jaarlijkse conceptbegroting worden opgesteld door de penningmeester en daarna voorgelegd aan het AB en het Platform. Na akkoord wordt de begroting ter instemming voorgelegd aan het overleg van de directeuren van de Bossche woningcorporaties en Gemeente. Alle financiële zaken worden gecontroleerd door de accountant.

In de Platformbijeenkomst van 5 november is de begroting van 2025 gepresenteerd aan onze leden en akkoord bevonden. De begroting is daarna ter goedkeuring doorgestuurd aan voornoemde directeuren van de Bossche woningcorporaties en Gemeente. In het DPO-overleg van 12 december zijn de jaarcijfers 2024 en de begroting 2025 van het SHP gepresenteerd en zonder verdere vragen of opmerkingen aan onze penningmeester goedgekeurd.

Werkgroepen

1, Achterbanbijeenkomsten

Deze werkgroep organiseert 2x per jaar een bijeenkomst om de achterban, bestaande uit besturen van Huurdersverenigingen, Bewonerscommissies, Klankbordgroepen, maar zeker ook geïnteresseerde huurders, te informeren over de activiteiten van het SHP en informatie op te halen. Meestal heeft de avond een thema, dat we dan uitgebreider behandelen en toelichten.

De achterbanbijeenkomsten in 2024 vonden plaats op 8 april en 18 november.

De achterban bijeenkomst van 8 april had als programma: Samen gezond ’s-Hertogenbosch en het SHP had voor deze bijeenkomst bewoners van ’s-Hertogenbosch uitgenodigd om samen met Programmamanager Deniz Özkanli van de gemeente ’s-Hertogenbosch aan de hand van onderstaande vragen in groepjes hun wensen en suggesties met elkaar te bespreken.

1. Wat voor rol speelt de fysieke leefomgeving t.a.v. gezondheid in uw buurt.

2. Wat/welke activiteiten heeft u nodig voor een prettige en gezonde leefomgeving.

3. Wat is de rol van de gemeente en het programma hierbij en hoe kunnen we hierin met elkaar samenwerken.

4. Hoe ervaart u de kwaliteit van uw fysieke leefomgeving en welke invloed heeft deze op uw gezondheid.

5. Welke bestaande initiatieven binnen ’s-Hertogenbosch kent u, die bijdragen aan een gezonde leefomgeving en hoe kunnen deze versterkt of uitgebreid worden.

6. Op welke manieren kunt/wilt u actief betrokken worden bij het plannen en realiseren van een gezondere leefomgeving.

7. Welke specifieke gezondheidsproblemen moeten naar uw mening worden aangepakt en hoe kunnen deze door de leefomgeving worden beïnvloed.

8. Hoe kan de toegang tot gezonde voeding in uw buurt worden verbeterd.

Er vond een discussie plaats naar aanleiding van de verzamelde reacties. De beloofde terugkoppeling van deze bijeenkomst heeft het SHP intussen ontvangen. Het programma-team van de gemeente ’s-Hertogenbosch waardeert dat ze het interactieve gesprek mochten voeren met de aanwezige SHP-leden en huurders. Hiermee heeft het team waardevolle, concrete input op kunnen halen. Het is een bevestiging van de relatie tussen bestaanszekerheid, wonen, ontmoeten, bewegen en gezondheid en het belang dat de gemeente hierop inzet. Het programma zal binnenkort openbaar worden via de media. Het team binnen de gemeente zegt de bevindingen mee te nemen in haar activiteiten.

De achterbanbijeenkomst van 18 november stond in het teken van het aantrekkelijker maken van het samenleven in de buurten en wijken. Stijn van Kreij geeft een presentatie over de werkwijze van Butterfly Effect en vertelt dat zij projecten begeleiden, waarbij geselecteerde buurtverbinders (vrijwilligers) in buurten en wooncomplexen gaan wonen, die bereid zijn tenminste 2 dagdelen per week te besteden aan activiteiten om de samenhang in de buurt of het wooncomplex te versterken.

Inge Loermans, opbouwwerker bij Farent, vertelt over het project Lief en Leed Straatje. Er is een potje beschikbaar om in een straat of complex een bijdrage te krijgen vanuit dit potje om iets leuks te doen voor de bewoners. Farent vraagt dan aan 2 bewoners van het complex of straat dit in gang te zetten, zogenaamde gangmakers. Twee bewoners uit de Schutskamp en Kruiskamp vertellen wat zij gedaan hebben om bekend te maken aan bewoners wat zij zoal doen en wat daarvan de bedoeling is. Hierna geven zij enkele praktijkvoorbeelden over wat al is ontstaan.

Bart Eigeman, programmaleider van “Van Ik naar Wij” vertelt over de ontwikkeling en de doelstelling van het project. Er zijn verschillende activiteiten en programma’s in gang gezet om bewoners aan te moedigen om samen te werken, elkaar te ondersteunen en zo een gevoel van verbondenheid te creëren.

2. Communicatie

Deze werkgroep verzorgt het kwartaalnieuws, onderhoudt frequent de website en verzorgt de mailing die binnenkomt en wordt verstuurd.

Herkenbaarheid, bekendheid en bereikbaarheid zijn daarbij belangrijk voor de werkgroep en het SHP. Actueel wordt er gereageerd op mailing of laatste nieuws uit de wereld van de huurdersbelangen

Er is een promotiefilmpje over het SHP beschikbaar op de site van het SHP onder het kopje: “Wie zijn wij”.

3. Energie en Duurzaamheid

Samen met beleidsmedewerkers en adviseurs van de gemeente en de programmamanagers van de corporaties wordt nog gewerkt aan beleid en uitvoering van het Stedelijk Duurzaamheidsakkoord ‘s-Hertogenbosch. Het SHP neemt met 4 leden deel aan deze bijeenkomsten, welke verdeeld zijn over subgroepen. Vanuit deze subgroepen vindt terugrapportage plaats aan het AB.

Maandelijks is er overleg met de leden van de subgroepen en vinden ook praktische uitwisselingen plaatst, informatiesessies worden bijgewoond over nieuwe ontwikkelingen en toepassingen. Het SHP denkt mee bij de herijking van het Stedelijk Duurzaamheidsakkoord dat in 2025 afloopt.

Jongerenparticipatie

Deze werkgroep houdt zich, ook samen met de corporaties en gemeente, bezig met het interesseren van jonge mensen in het participeren in de keuzes die voor jongeren gemaakt moeten worden in de zaken die binnen de gemeente spelen rond wonen.

BrabantWonen is in 2023 gestart met een initiatief om jongeren te binden aan de corporaties, de gemeente en het SHP. Inmiddels is er een werkgroep met medewerkers van Bossche corporaties, een medewerker van de gemeente en een afgevaardigde van het SHP. Bij de georganiseerde bijeenkomsten komt een wisselend aantal jongeren. Het is nog steeds een uitdaging om enthousiaste jongeren te vinden die voor langere tijd mee willen denken en werken. De werkgroep blijft zich inzetten. 

6 februari is er een bijeenkomst geweest bij Avans waar de Woonbond uitleg heeft gegeven waarbij de Studentenraad en Welkom in de Buurt ook aanwezig waren. Ondanks de lage opkomst, zijn er veel vragen gesteld over persoonlijk situaties.

In mei vond een bijeenkomst plaats over Wonen voor Jongeren. Er waren veertig jongeren, wethouder Pieter Paul Slikker en een aantal medewerkers van de Bossche corporaties. De jongeren waren student, werkend of ze hadden een tussenjaar en hadden verschillende woonsituaties. Een groep is op zoek naar een sociale huurwoning in ’s-Hertogenbosch. Ze krijgen antwoord op hun vragen en brengen ideeën in voor een volgende bijeenkomst: Stem laten horen bij toekomstige bouwprojecten en uitnodiging ontvangen bij omgevingsdialogen.

Er wordt gewerkt naar een jongerenraad voor en door Bossche jongeren tussen 17 – 35 jaar, huurders en woningzoekenden. Er wordt een projectmanager aangesteld die, samen met diverse instanties, deze raad gaat opzetten en onderzoekt op welke wijze jongeren kunnen gaan wonen in nieuwe, snel te creëren woningen.

Het Koning Willem 1 College kent Het TalentAtelier, waar vanuit het SHP is gevraagd de vraag neergelegd hoe we jongeren en bewoners met een allochtone achtergrond beter kunnen betrekken bij wonen en huren.

Ook tijdens het jaarlijks SKEER-festival voor jongeren tot 18 jaar was het SHP vertegenwoordigd.

Een samenwerking met PowerUp73 heeft, door de keuze van de gemeente voor een andere organisatie voor het Jongerenwerk, geen vervolg gekregen.

Wonen en Zorg

De werkgroepleden van het SHP zijn vertegenwoordigd bij de overleggen over Armoedebestrijding en Woonlasten

Werkgroepleden zijn aanwezig op 16 mei als de adviezen van het burgerberaad (Rapport van Aanbeveling) aan de gemeenteraad worden overhandigd.

Er komt een nieuwe woonzorgvisie waarvoor het burgerberaad in leven is geroepen. Het SHP is vertegenwoordigd in deze raad en aanwezig bij de verschillende sessies.

Ook de ‘de Bossche dag van Wonen en Zorg’ werd bijgewoond.

Woonruimteverdeling (WRV):

– Thuispoort

– Woningbouwproductie

Deze werkgroep houdt de vinger aan de pols en neemt regelmatig deel aan bijeenkomsten over de woonruimteverdeling.

Stand van zaken Woningbouwproductie van de gemeente ’s-Hertogenbosch werd in het Platformoverleg van 27 februari door een beleidsmedewerker van de afdeling Wonen van de gemeente uitvoerig toegelicht.  Al jaarlijks een vast onderwerp tijdens ons eerste platformoverleg in het nieuwe jaar. Hier kwam aan de orde: Actualiteit op de woningmarkt; Een terugblik vanaf 2021; Een vooruitblik over 2024-2026. Verder deelde zij nog mee dat: Er een gemeentelijk meldpunt “wet goed verhuurdersschap” is ingericht. Ook is er een dashboard wonen aangemaakt.

Welkom in de buurt

Vier leden van het SHP zijn, de enthousiaste trekkers aan dit project, waarin ook corporaties en gemeente participeren.

De SHP-deelnemers aan de werkgroep Welkom in de buurt en andere instanties zetten zich in voor bewoners in meerdere buurten. Er worden verdere stappen gezet voor meer bijeenkomsten in de buurten. 

* dagelijks bestuur/agendacommissie. Actueel 1 januari 2025

Algemeen Bestuur:Functie:Corporatie:
Diny Peters van Gorp*VoorzitterOnafhankelijk
Richard de Ron*Vice-voorzitterBrabant Wonen
Joop Bierings*SecretarisZayaz
Lamber Walschots*PenningmeesterZayaz
Vacant Overige verhuurder
Joop HoogendamBestuurslidBrabant Wonen
Jeanette ThelenBestuurslidZayaz
Corry van den WildenbergBestuurslidZayaz
Ifna FranciscaBestuurslidJOOST
Vacant Particulier verhuurder
Jula AbdulAdviseurOnafhankelijk
Platformleden:Functie:Corporatie:
Bert RuttenPlatformlidZayaz
Marcel RomboutsPlatformlidZayaz
Henk HeesselsPlatformlidZayaz
Gerard SlegersPlatformlidZayaz
Ferry SluiterPlatformlidZayaz
Ellen VerhofPlatformlidZayaz
VacantPlatformlidBrabant Wonen
Marlies PortierPlatformlidBrabant Wonen
Ria DupontPlatformlidBrabant Wonen
VacantPlatformlidBrabant Wonen
VacantPlatformlidJOOST
Frans Bolder  PlatformlidMooiland (overige verhuurders)
VacantPlatformlidParticuliere verhuurders
  Werkgroepen SHP
Achterbanbijeenkomsten Diny, Joop B, Henk en Marlies
Communicatie Richard, Jeanette, Frans en JoopB
Energie en Duurzaamheid JoopB, Ifna en Gerard
Jongeren participatie Jula, Frans en Diny
Wonen en Zorg -Woonlasten en armoedebestrijding JoopH en Marlies Richard en Corry
Woonruimteverdeling (WRV) – WoonService Regionaal – Woningbouwproductie Jula, Richard en Lamber Richard Jula en Frans
Welkom in de buurt Corry, Lamber en Marlies