Huurtoeslag 2014

Huurtoeslag in 2014:

De overheid beslist dat uw huurtoeslag voortaan niet meer wordt overgemaakt aan uw verhuurder maar rechtstreeks op de rekening wordt gestort waarvan op dit moment de huur wordt afgeschreven.

Dit kan zijn uw eigen rekening of de rekening van degene die voor u uw betaling regelde.

In het eerste kwartaal van 2014  wordt door de belastingdienst onderzocht of het rekeningnummer waarop de toeslag wordt gestort op naam staat van de toeslaggerechtigde.  Dit is dus meestal niet het geval als een ander de huurbetaling voor u regelt via zijn eigen bankrekeningnummer.

De belastingdienst gaat in het eerste kwartaal vragen aan de toeslaggerechtigde om zijn EIGEN rekeningnummer door te geven.

Indien hij dit niet doet zal op een gegeven moment de huurtoeslag worden gestopt Dit wordt pas hersteld als hij een bankrekening nummer op zijn naam heeft doorgegeven.

Nadere informatie is te vinden op:

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/nieuws/toeslagen en belastingteruggaven op 1 rekening

Wellicht dat op grond van huidige meningen in de Tweede kamer het rechtstreeks betalen weer wordt vervangen door de mogelijkheid de huurtoeslag weer op rekening van de verhuurder te laten overmaken ingaande 2015.